Om Sommereventyret

Svein Halvor Moe etablerte først på nittitallet Sture Sivertsen Sommerskiskole og Jon Åge Tyldum Sommerskiskytterskole. De to arrangementene ble etter hvert til Skandinavisk Sommerski og Sommerskiskytterskole som ble en del av Meråker Aktivitet AS da dette selskapet ble stiftet i 2001.

Sommereventyret og Meråker Aktivitet er hver sommer vertskap for nærmere 1500 ungdommer fra seks-sju forskjellige land. De kommer for å få faglig påfyll innenfor langrenn, skiskyting, håndball, fotball, skyting eller multisport som er de aktivitetene vi har. Det er etter hvert mange som har fått muligheten til å trene sammen med Petter Northug og andre verdensstjerner.

Petter er for øvrig en av mange såkalte stjerner som har vært deltaker hos oss. Northug var deltaker i flere år før han etter hvert ble en engasjert og dedikert instruktør. Niklas Dyrhaug, Emil Iversen, Didrik Tønset, Johannes Høsflot Klæbo og Pål Golberg er andre individuelle World Cup-vinnere som har gode minner fra Sommereventyret i de norsk-svenske grensetraktene.

Thomas Alsgaard og Bjørn Dæhlie som er to av verdens mestvinnende langrennsløpere har tatt turen for å dele sine erfaringer med håpefulle norske jenter og gutter. Det samme har Ole Einar Bjørndalen som har ledet mange skiskytterøkter etter at skiskytterskolen så dagens lys. Det samme har Emil Hegle Svendsen og Lars og Tora som også har vært deltaker flere ganger.

Dario Cologna er en av flere utenlandske OL og VM-vinnere som står på vår lange og innholdsrike skryteliste. Sveitseren hadde selskap av både svenske, italienske, russiske og estiske toppløpere da han gjestet fjellbygda.

Herrelandslagets suksesstrener Christian Berge er også en god Sommereventyret og Meråker-venn. Berge har flere ganger formidlet til unge jenter og gutter hva som kreves for å bli god. Det samme har Frode Scheie som har vært her et tosifret antall år. Scheie har nesten hver eneste sommer tatt med seg utenlandsproffer og andre som har vært inspirasjonskilder for de unge som har en drøm om å gjøre håndballen til levebrød.

Fotballprofiler har det også vært mange av. Ole Selnæs var sentral i Meråker Mesterliga-turneringen allerede som 13-åring. Han kom tilbake sammen med Pål Andre Helland og var instruktør i voksen alder. De aller fleste store Rosenborg-profilene de siste 20-årene har vært med. Den tidligere Blackburn-proffen Morten Gamst Pedersen har vært her flere ganger og Frode Johnsen som er en av de mestscorende i norsk fotball har mange Meråker Mesterliga-opphold bak seg.

Hva er det som gjør Sommereventyret i Meråker så unikt? Det må være den flotte miksen av et godt sportslige opplegg, god mat, varierte og spennende aktiviteter og ikke minst det gode vennskapet. Under Sommereventyret knyttes vennskapsbånd på tvers av kommune, fylkes og til og med landegrenser. Jenter og gutter fra Kautokeino i nord til Mandal i sør kommer hit og får venner for livet. Vi har en uttalt ambisjon om at alle som kommer hit skal ha et sportslig og sosialt utbytte av oppholdet.

For oss er det en stor tillitserklæring at en høy andel av deltakerne kommer tilbake år etter. Både alene eller sammen med søsken, naboer, kamerater og andre kjente.